Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in görev süresinin10. yılına özel düzenlediği Antalya’nın Emrinde 10 Yıldır Birlikte sloganlı 10. yıl lansmanına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Lansmana katılan İşadamı Hüseyin Samut, Başkan Menderes Türel'in Antalya'ya kazandırdıklarından bahsederek övgü dolu sözlerde bulundu. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Anfaş'ta organzie edilen lansmana vatandaşların yanı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile iş, spor ve sanat dünyasından isimler de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 10 yıllık hizmetlerini anlattığı büyük buluşmanın ardından işadamı Hüseyin Samut, Türel hakkında konuştu. Başkan Türel'in Antalya'yı yeniden inşa edip kenti hakettiği yere getirdiğini belirten İşadamı Samut, Türel'in Devlet Sadakati yönüne de dikkat çekti. Menderes Türel'in Antalya ile bütünleştiğini ve Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanı olduğunu belirten Samut şöyle konuştu: "Menderes Türel Başkanımız, Devletimizin en başarılı yöneticilerinden birisidir. Belediyecilik alanında Türkiye'de en başarılı bulduğumuz Belediye Başkanı'dır. Bunu sadece söylem olarak ifade etmiyorum. Aynası iştir kişinin derler. Sayın Türel'in Antalya'daki görevi boyunca şehre kazandırdığı altyapı, kentsel dönüşüm projeleri, kent ticaret projeleri, tarihi ve turistik çalışmaları, modern şehir planı, sosyal alanda daha gelişmiş bir Antalya portresi ve daha birçok husus, bu başarıyı belgeleyen tamamlanmış reçetelerdir. Sayın Menderes Türel, kalbinde taşıdığı gerçek Antalya aşkıyla, modern Antalya'nın baş mimarı olmuştur." 

Türel'in belediyecilik alanındaki başarısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzeten Hüseyin Samut, Türel için 'Devletine sadık bir uçbeyi' benzetmesinde bulundu. Ünlü İşadamı ifadelerini şu şekilde sürdürdü: "Belediyecilik anlamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak aynı ilim ve bilgi ile hareket eden Sayın Menderes Türel, yerel yöneticiliğin yanı sıra Devlet için de oldukça önemli bir isimdir. Açıkcası biz Sayın Menderes Türel'in Devlet sadakatini ve Devlet için mücadelesini bildiğimiz için Devletimizin Antalya gibi önemli bir kaleyi müdafaa ve geliştirme yolunda görevlendirdiği bir uçbeyi gibi görüyoruz. Menderes Başkanımızın Devletimiz için verdiği mücadeleye gerek geçmişte, gerek Genel Başkan Yardımcılığı döneminde gerekse Belediye Başkanlığı süreçlerinde şahit olduk. 15 Temmuz öncesi ve sonrasında da bu mücadelenin en sembol isimlerinden biri olduğuna şahit olduk. Bu yüzden gerek iş insanı olarak gerekse Antalyalı bir vatandaş olarak Menderes Türel Başkanımızın Devleti ve şehri için verdiği emeklerin şahitleriyiz ve memnunuz. Kendisine teşekkürü borç biliyoruz." ifadelerini kullandı. 

10. Yıl Lansmanı'na annesi ile birlikte katılan İşadamı Hüseyin Samut, Başkan Menderes Türel'in görevi başındaki 10. yılını kutlayarak, kente yaptığı hizmetlerden ve verdiği büyük emeklerden dolayı teşekkür etti.