- SAMUT İNŞAAT'IN SIRRI CESUR YATIRIM
- SAMUT İNŞAAT 2018'DE DE HIZ KESMİYOR

Antalya'da inşaat sektörünün köklü şirketlerinden Samut İnşaat, her yıl olduğu gibi 2018'e de hızlı bir giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl yeni projelerin sinyalini veren başarılı şirket, Antalya'daki kentsel dönüşümde de önemli bir rol üstleniyor.

Çeyrek asırlık başarılı şirket, uzun yıllar süren Konyaaltı ağırlıklı yatırımların ardından geçtiğimiz yıl şehrin yükselen bölgesi Kepez'e yönelmişti. Henüz bakir bir bölge iken Kepez'e yapılan bu yatırımlar çılgınlık gibi algılansa da, Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut ve Samut Şirketler Grubu Başkanı Bekir Samut'un bu cesur hamleleri bölgenin kalitesini ve popülerliğini arttırdı. Kentsel dönüşüm projeleriyle ayyuka çıkan bu değer artışı, iki kardeş iş adamının neden başarılı olduğunu belgeleyen bir nitelik oldu. Bölgede 2018 yılı ilk 3 ayı itibariyle görkemli bir konut ve iş merkezi projesini tamamlarken, yine aynı süreçte kentsel dönüşüm kapsamında yer alan Samut Taç Premium Konutları projesine hızla başladı.

Yatırımlara hızla devam eden Samut İnşaat'ın geçmişten gelen başarısı oldukça dikkat çekiyor. Şirketin büyük başarısında ana rolleri oynayan Hüseyin Samut ve Bekir Samut kardeşler, birçok kez Devlet büyüklerinin övgüsüne mazhar olmalarına rağmen, mütevazi ve samimi yönleriyle biliniyor. Babaları merhum Ali Samut'un uzun yıllar TBMM'de matbaa şefi olarak görev yapması ve küçük yaştan itibaren Devlet'i yönetenler ile aşina olmaları, başarılı iki iş adamını erken yaşlarda olgunlaştırdı. Genç yaşlarda iş hayatına atılan Bekir ve Hüseyin Samut'un, çeyrek asır önce kurdukları Samut İnşaat'ın bugünkü potansiyeline ulaşmasında, bazı zamanlar gece yarılarına kadar süren çalışmaları ve üst seviyedeki iş aşkı ana etken oldu. Bugün 55'i aşkın ve birçoğu üst düzey konut projeleri olmak üzere kenti yeniden şekillendiren projelerin başmimarı olan iki işadamı, halihazırda devam eden ve yakın gelecekte hayata geçirecekleri yeni projeler ile kenti modernleştirme yolunda önemli bir rol üstlenmeye devam ediyorlar.

"BAŞARI CESARET İSTİYOR"
İnşaat sektöründe iş sürecinin uzun bir maraton olduğunu belirten Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, en zor dönemlerde dahi korkmadan, yılmadan yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam ettiklerini söyleyerek, başarının hiçbir şekilde kolay gelmediğini ifade etti. İşini çok sevdiğini ve gece gündüz çalışmaktan büyük haz aldığını belirten başarılı İşadamı, kendilerini hiçbirşeyin alıkoyamadığını, ekonomik krizlerden kriz söylentilerine, yanıbaşımızda yaşanan savaşların ülkeye etkilerinden darbe girişimine kadar birçok kez karanlık senaryo çizilmesine rağmen, en kötü günlerde bile yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Şuanda yeni tamamlanan ve hala devam eden önemli projeleri olduğunu belirten Hüseyin Samut, sürekli yatırım döngüsü ile ülkesine ve şehrine faydalı bir şirket olduklarını belirterek şu ifadelerde bulundu: "Şu an hala devam eden ve yeni tamamladığımız önemli projeler var. Bunlardan bazılarına 15 Temmuz sürecinde başladık. O günlerdeki karanlık senaryolara rağmen biz dimdik durduk ve bugün görüldüğü gibi başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Çünkü başarı cesaret istiyor. Bugün hala savaş etkileri ve dolar, euro, petrol gibi unsurlar ile ülkemiz ekonomik baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz Devletimizin büyüklüğünü ve gücünü biliyoruz. Geçmişte olduğu gibi, 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de o korku tellallarına rağmen yeni yatırımlara devam ediyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz."

SAMUT TAÇ PREMIUM'DA ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Samut Şirketler Grubu Başkanı Bekir Samut, başarının somut eserler ile tescil edilmesi gerektiği kanaatinde. Başarılı İşadamı, bitirdikleri her projeye bir eser gözüyle bakıyor. Bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerin gerek resmi mecralarda gerekse kullanıcı / yeni sahip makamlarında büyük bir beğeni ve takdir aldığını belirten Bekir Samut, "Gelen her memnuniyet ve gösterilen yoğun ilgi projelerimizin ne denli başarılı olduğunu gösteriyor. Bu da somut eserlerimizin başarısını tescilliyor." ifadelerini kullandı. Kentsel Dönüşüm kapsamında yer alan Kepez Yeni Emek'teki son projeleri hakkında da bilgilendirme yapan İşadamı, projeye yeni start vermelerine rağmen hızlı bir ilerleme kayettiklerini belirtti. Yoğun mesai harcayarak şehre yakışan bir projeyi Antalya'ya kazandırmak istediklerini dile getiren Bekir Samut, projede ilk etaptda kaydedilen ilerlemenin memnuniyet verici olduğunu belirtti.