İşadamı Hüseyin Samut

Sıcak bir Temmuz günü, Antalya’nın Finike ilçesinde hayata merhaba dedi. Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde görevli bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Hüseyin Samut, Finike’deki portakal ağaçlarının ortasında, kendi halinde yaşayan bir ailenin çocuğuyken, İş dünyasına da yine bu bahçede inşa ettikleri konut projesiyle ilk adımını attı.

Henüz 13 yaşında bir genç iken, inşa edilen ilk konut ile birlikte Samut A.Ş.’nin de toprağa tohumunu ekmiş oldu.  1994 yılında sektöre giriş yapan Hüseyin Samut, takvim yaprakları 1998’i gösterdiğinde çok genç yaşına rağmen Samut İnşaat’ın başına geçti.

Finike’nin ardından Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde devam eden iş hayatı, türlü zorluk ve çileye rağmen emin adımlarla büyüdü. Bugün 50’ye yakın lüks konut projesini hayata geçirmiş bir şirket olan Samut A.Ş.’nin bu büyümedeki baş aktörü de Hüseyin Samut’un kendisi oldu.

Dede ve baba nasihatlerini büyük bir edep ve özveri ile dinleyen bir çocukluk dönemi, Hüseyin Samut’un bugün erken yaşta eriştiği büyük başarılarda önemli bir yere sahip oldu. Zeki ve olgun düşüncelere sahip çocukluk dönemi, bugünkü yaşantısında da devam etti. 

Babası Merhum Ali Samut’un Meclis’te görevli olması, İşadamı Hüseyin Samut’un küçüklüğünden bu yana Devlet Erkanları ile sık sık bir araya gelmesine vesile oldu. Geçmiş dönemin Cumhurbaşkanlarından başbakanlarına,  bakanlarından milletvekillerine sık sık bir araya geliş geleneği, bugünlerde de devam etmektedir. Bu sebeple “Devlet Terbiyesi” denebilecek bir terbiye ile yetiştirilen Hüseyin Samut, İş dünyasındaki saygınlığına da bu karakteriyle ulaştı.

Asil karakteri, mütevazi ve olgun kişiliği Hüseyin Samut’un Türkiye çapında ilişkilerini üst seviyeye çıkarttı.  Uluslar arası ilişkileri de kuvvetli olan Hüseyin Samut’un, Almanya, Rusya, İtalya, Fransa, İspanya, Uzakdoğu ülkeleri ve Arap Yarım Adası’nda gerek iş dünyası gerekse sivil alanda güçlü ilişkilere sahip olması girişken, samimi ve iş alanındaki başarılı karakterinin yansıması olarak kabul edildi. 

Birçok defa Türkiye’nin farklı noktalarında düzenlenen üst düzey organizasyonlarda başarı ödüllerine layık görülen Hüseyin Samut’un, ödül koleksiyonu da oldukça etkileyici bir durumda. Öyle ki, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri tarafından, ender görülen bir şekilde ticari başarısından ötürü teşekkür plaketi sunulması, Hüseyin Samut’un başarısını da gözler önüne seren unsurlardan biri oldu.

Hüseyin Samut, inşaat sektöründe başarılı bir marka değerine sahip olan Samut A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını her geçen gün daha da büyük başarılara imza atarak devam ettirmektedir.