Bursa Uludağ Grand Yazıcı Otel’de bu yıl 6.’sı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi yine birbirinden önemli konu ve konuşmacılara sahne oldu. Zirvenin müdavim katılımcılarından İşadamı Hüseyin Samut organizasyonun ardından değerlendirmede bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması, yerli ve yabancı iş insanları, ekonomistler, basın dünyası ve siyasetçileri bir araya getirdi. Mehmet Şimşek’in ve yerli yabancı önde gelen isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı zirveyi, birbirinden önemli katılımcılar büyük bir ilgi ile takip etti.

Zirvenin daimi konukları arasında yer alan Ünlü İşadamı Hüseyin Samut, dev organizasyonu 3 gün boyunca yakından takip edenler arasındaydı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile bir araya gelen İşadamı Samut, zirvenin özellikle iş dünyası açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, “Her yıl daha da gelişen diyalog, bilgi paylaşımı ve ekonominin gidişatı değerlendirmeleri özellikle Türk İş Dünyası’nın kendi arasındaki pişme eğilimine üst düzey katkı sunan bir organizasyona sahip olmuş bulunmaktayız. Yabancı iş insanları, siyasetçiler, ekonomistler ve basın dünyasının da katılımıyla uluslararası bir nitelik taşıyan bu önemli zirve, Devlet'imizin de önem vermesi ile birlikte biz Türk iş insanları açısından bu alanda ekstra bir özgüven ve bilinç sağlıyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.” ifadelerinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte kahvaltıda da bir araya gelen Hüseyin Samut, Şimşek’in yanı sıra birçok iş insanı ile de bir araya gelirken Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile özel bir sohbet gerçekleştirdi. Zirve programında yaptığı konuşmada Türkiye ve Almanya’da yaşayan Türkler’e övgülerde bulunan Alman Siyasetçi, daha önce de bir araya geldiği İşadamı Hüseyin Samut’a ile bir süre sohbet etti. Öte yandan TC Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ile de kısa bir sohbet gerçekleştiren Hüseyin Samut ile Ermut'un keyifli sohbeti dikkatlerden kaçmadı.