Bu yıl 6.'sı organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Almanya Cumhurbaşkanı Cristian Wullf'un Türkiye için sarf ettiği övgü dolu sözler damga vurdu.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Almanya'da yaşayan 4 milyon Türk olmasa bu kadar başarılı olamazdık. Biz Avrupalıyız. Avrupa sayesinde bu kadar büyüğüz sözleriyle dikkat çeken ifadelerde bulundu. 

Christian Wulff şu ifadeleri kullandı: "Son 25 yıl Avrupa ve Türkiye'nin en mutlu yılları olabilir. Gelecekte demokrasi için mücadele etmemiz gerekiyor. Almanya'yı, Trump'ı ve Brexit'i her şeyi kendi haline bırakmamalıyız. Angaje olmalıyız. Almanya'da yaşayan 4 milyon Türk olmasa bu kadar başarılı olamazdık. Evet kesinlikle Türkler olmasa biz başarılı olamazdık."

3. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde İşadamı Hüseyin Samut ile birlikte basına verdiği samimi pozlara hafızalara kazınan Alman Siyasetçi Wullf, 3 yıl aradan sonra özel görüşmelerin haricinde resmi bir organizasyonda Hüseyin Samut ile birkez daha bir araya geldi.

İşadamı Hüseyin Samut, Almanya Cumhurbaşkanı Cristian Wullf'un Türkiye'ye özel bir sempatisi olduğunu belirterek, Almanya'daki Türkiye karşıtı söz ve çıkışların aksine Türkiye ve Türkler için samimi ve övgü dolu sözleri olduğuna dikkat çekti. Samut, Wullf'un kendisine her fırsatta Türkiye'yi çok beğendiğini söylediğini belirtti.