Bu yıl 3.’sü düzenlenen ve Türkiye’nin Davos’u niteliği taşıyan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Bursa’da gerçekleştirildi. Düzenlenen zirvede Antalya’dan tek özel davetli, Samut AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut oldu. 

Bursa Valiliği, Capital ve Ekonomist Dergilerinin işbirliği ile düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirildi. Dev zirveye Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte yerli ve yabancı iş, ekonomi ve siyaset dünyasından çok önemli isimler katıldı. Antalyalı İşadamı Hüseyin Samut, zirvenin özel davetlileri arasındaydı. 

Birçok üst düzey ekonomi ve inşaat zirvelerinde sıkça görülen Samut AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Bursa’da gerçekleştirilen zirvede birçok üst düzey isim ile bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile hem zirvenin yapıldığı otelde hem de özel olarak bir araya gelen Samut, ekonomi zirvesine teşriflerinden ve organizasyona verdiği önemden dolayı Bakan Babacan’a teşekkür etti. Bakan Babacan’da Samut’u,  iş dünyasına yaptığı katkılar ve yaptığı yatırımların takdire değer olduğunu dile getirerek bu başarılarından dolayı kutladı. Hüseyin Samut, Bakan Ali Babacan ile hem yurt dışında hem de İzmir, Ankara, İstanbul ve Antalya gibi farklı şehirlerde bir araya gelmişti.



 Hüseyin Samut, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de uzun bir görüşme yaptı. Samimi anlarında yaşandığı görüşmede iş dünyası ve ekonomi üzerine sohbetlerin yanı sıra oldukça keyifli sohbetler de gerçekleşti. 

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin yabancı katılımcıların da yer almasıyla Davos Ekonomi Zirvesi tadında geçtiğini belirten Samut, Bakan Babacan ve Bakan Şimşek’in yanı sıra bazı bankaların üst düzey yöneticileri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Chobani Yogurts CEO'su Hamdi Ulukaya gibi iş dünyasının önde gelen isimleri ile de görüştü. Bazı önemli isimler ile Bursa’nın gözde mekanlarında da bir araya gelen Hüseyin Samut, hem sektörel hem de iş dünyası hakkında karşılıklı fikir ve proje alışverişinde bulundu. 

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff ile Samut’tan Keyifli Sohbet
Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılanlar arasında Almanya Eski Cumhurbaşkanı Cristian Wulff da vardı. Zirvenin konuşmacıları arasında yer alan Eski Alman Cumhurbaşkanı ile de bir görüşme gerçekleştiren Hüseyin Samut, Alman siyasetçiyle objektiflere yansıyan keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Türkiye’nin çok olumlu bir vizyona sahip olduğunu belirten Wulff, Türk işadamlarına da övgülerde bulundu. Almanya Eski Cumhurbaşkanı Cristian Wulff ile İşadamı Hüseyin Samut’un sohbeti esnasında sık sık gülüşmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Hüseyin Samut: Zirve Ülke Ekonomisi İçin Çok Önemli
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Türkiye ekonomisinin dinamiklerini bir araya getirdiğini hatırlatan İşadamı Hüseyin Samut düzenlenen zirve ile ilgili ise şu şekilde ifadelerde bulundu: ‘’Gerek Capital ve Ekonomist dergileri gerekse Bursa Valiliği, ülkemizin ekonomisi adına çok önemli bir organizasyona imza atıyorlar. Türkiye’nin yükselen ekonomisinin güçlü bir birlikte hareketliliğe ve büyük bir buluşmaya ihtiyacı vardı. Bu zirve ile birlikte ülkemizin hem dış hem de iç ticari ilişkileri, izlenen yol haritaları, ülkemizin ekonomi geleceği, riskler ve ekonominin gidişatı hakkında oldukça önemli isimler ile fikir ve proje alışverişinde bulunduk. Ülke ekonomimizin üst düzey isimleri çok önemli konuşmalar yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu zirvenin daha da büyüyeceğine ve uluslar arası düzeye geleceğine inanıyorum.”