İşadamı Hüseyin Samut, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u büyük bir minnet ve şükran ile andığını belirten İşadamı Samut, İstiklal Marşı'nın Şanlı Türk Milleti'nin büyük fedakarlığının eseri olduğunu dile getirdi.

Türk Milleti'nin ezelden beridir cefakar ve fedakar bir biçimde kahramansı destanlar yazdığını belirten Samu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, İstiklal Marşı'nın öylesine kaleme alınmış bir eser olmadığını söyledi. İstiklal Marşı'nda, her kelimesinde Türk Milleti'nin kahramanlığına, fedakarlığına, imanına, vatanseverliğine ve bu uğurda çileler çekerek şehadete erişine değindiğini ifade eden Samut, yazana da yazdırana da helal olsun denilecek kısasta bir eser olduğunu vurguladı.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve büyük saygıyla  andığını belirten Hüseyin Samut, Akif'ten alıntı yaparak "Allah gerçekten bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın, zira dünyada en çok ve en büyük bedelleri ödeyerek hürriyetini koruyan emsalsiz bir milletiz." ifadelerini kullandı.