Hüseyin Samut: Kentsel Dönüşüm Adaletli Olmalı
Bu yıl 3.’sü organize edilen “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” İstanbul Marriott Hotel’de gerçekleşti.
Kongreye Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İMKON Başkanı Tahir TeIIioğlu, İMKON Genel Başkan Yardımcısı Cafer Acar, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve birçok şirketin Ceo ve yöneticileri katıldı. 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde 2016 yılı kentsel dönüşüm projeleri, kentsel dönüşümün finansal boyutu, alternatif finansman modelleri, sürece farklı bakış açıları, sürdürülebilir şehirler yaratmada kentsel dönüşümün önemi gibi birçok konu ele alındı.
Kongrede Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz kentsel dönüşümün ranta dönüşmemesi yönünde fikirlerini beyan etti. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel de kentsel dönüşümde sosyoloji, kültürel ve kişisel refaha dikkat çekti. Yücel, kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan ve yaşayacak kişilerin refahını sağlamak aslında sürdürülebilirliğin en önemli unsurlarından bir tanesi ifadesini kullandı.
Hüseyin Samut Kentsel Dönüşümde Adalete Dikkat Çekti 
İnşaat sektöründe 22 yıllık tecrübesiyle marka projelere imza atan Samut A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut da deneyim ve görüş paylaşımı adına kongreye katılanlar arasındaydı. İşadamı Hüseyin Samut, özellikle Antalya’da yaptığı kaliteli projeler ile dikkatleri çeken şirketlerinin kentsel dönüşümde de istikrarlı yürüyüşüne devam ettiğini belirtti. Samut ayrıca kentsel dönüşümde adalete vurgu yaptı. Kentsel dönüşümde mutlak suretle adaletin ön planda tutulması gerektiğini belirten başarılı İşadamı daha önce düzenlenen 1. ve 2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongrelerine de katılmıştı.