Samut Yatırım, Ruslarla Oscar adını verdikleri konut projesini tamamlamak üzere.

Özellikli konut projeleriyle Antalya’da sektöründeki lider markalardan biri haline gelen Samut Yatırım, Ruslarla Oscar adını verdikleri konut projesini tamamlamak üzere. Lansmanı Moskova’da yapılan 6 blok ve 240 konuttan oluşan projenin yatırım bedeli 50 milyon TL. 50 odalı butik otel yatırımıyla turizm sektörüne gireceklerini belirten Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, “2014 yılı hedefimiz inşaat sektöründe 250 milyon TL’ye ulaşmak” diyor. 
 
Antalya’da konut sektöründeki büyük projeleriyle dikkati çeken Samut Yatırım, uluslararası platformda ses getirecek yeni projesi Oscar ile büyük bir yatırıma hazırlanıyor. Bugüne kadar Comfort Palace Gold, Binbir Gece Konakları, Samut Comfort Palace, Samut Residence, Samut Konutları gibi 40’a yakın projeyi hayata geçiren Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, turizm sektörüne de giriyor. Bu kapsamda Samut Gold Palas isimli butik otel tarzındaki yatırımıyla sektördeki iddiasını pekiştiriyor. Böylece Samut yatırımın 2013 yılında Antalya’daki yatırımlarının değeri 200 milyon TL’ye ulaştı. Yatırımlarıyla çıtayı yüksek tuttuklarını söyleyen Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, “Rus işadamlarıyla birlikte hazırladığımız Oscar isimli proje büyük ses getirecek. Antalya Liman bölgesinde yapımı devam eden Oscar’ın yüzde 90’ını tamamlandı. Hollywood starlarının isimlerinin verildiği 6 bloktan oluşan projede toplam 240 konuttan bulunuyor. Otelin dünyaca ünlü Rus moda tasarımcısı Alexandre Vasiliev’in tasarımı ile hazırlananmış olması uluslararası arenadaki tanıtım çalışmalarına hız veriyor” diyor. 
 
Antalya’da bugüne kadar pek çok lüks konut projesi gerçekleştiren Samut Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin bu alandaki proje çalışmalarına büyük önem veriyor. İtalya ile Fransa gibi ülkelerde yapılan projeleri dikkatle incelediklerini ve onlardan gerektiğinde feyz aldıklarını belirten Samut, bu ülkelerdeki inşaat sektörünün önemli isimleriyle sık sık bir araya gelip, fikir alışverişinde bulunduklarının altını çiziyor. Avrupa mimarisini ve konforunu Antalya’da yaptığı lüks rezidanslar ile hayata geçirmek için büyük uğraş verdiğini dile getiren Hüseyin Samut, dünyanın en önemli inşaat fuarlarına da katılarak yeni trendler hakkında bilgilenmenin önemini vurguluyor. Samut, en son olarak Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e de “onur konuğu” olarak katıldı. 
 
“Oscar” projesi Rusya’da tanıtıldı
 
Bugüne kadar Comfort Palace Gold, Binbir Gece Konakları, Samut Comfort Palace, Samut Residence, Samut Konutları gibi büyük yatırım değerlerine sahip projeler üreten Hüseyin Samut’un son olarak hazırladığı uluslararası nitelikli Oscar projesinin yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Dünyaca ünlü Rus Moda Tasarımcısı Alexandre Vasiliev’in tasarımı ile hazırlanan Oscar, yine dünyaca ünlü Oscar ödüllü ünlü starların isimlerini de projede barındırıyor. Ruslar ile birlikte hazırlanan proje 6 bloktan oluşan 240 konutluk dev bir site olarak tasarlandı. Her bir blok, Oscar ödülü almış dünyaca ünlü bir starın adını taşıyacak. Projenin tanıtımı ise Moskova’nın en büyük otellerinin birinde düzenlenen görkemli bir kokteyl ile yapıldı. Dünyanın ilgisini çeken projenin en önemli sürprizlerinden birinin de projenin tamamlanmasının ardından yapılacak açılışta gerçekleşeceğini belirten Hüseyin Samut, “Liman bölgesinde yaptığımız ve şu an yüzde 90’ını tamamladığımız Oscar projesinin açılışında büyük bir sürprizimiz olacak. Yaklaşık 5-6 sonra projemiz bitecek ve açılışa adını bloklara verdiğimiz starlardan en az biri açılışa katılacak. Bu anlamda dünya çapında bir lansman yapmış olacağız” diyor.
 
Turizm sektörüne de girdi
Samut Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Oscar Projesi’nin yanı sıra Konyaaltı’nda hayata geçmek üzere olan butik otel projesi ile de dikkat çekiyor. Bugüne kadar hep konut ve bina yaptıklarını belirten Samut, Samut Gold Palas adını verdikleri 50 odalı butik otel projesiyle turizm sektörüne girdiklerini söylüyor. Samut titizliğiyle hayata geçen yatırımın tamamlanmak üzere olduğunu belirten işadamı, projenin Antalya turizmine önemli bir katkı olacağı görüşünde. İşadamının Antalya’daki yatırımları 2013 yılında 200 milyon TL’ye ulaştı.  
 
Bu projelerin yanı sıra Antalya’nın en büyük AVM’si olacak olan Samut AVM Projesi ile Konyaaltı’nda da yine büyük bir iş merkezi projesini tamamlamak üzere olduklarını belirten Hüseyin Samut, yaklaşık 20 yıldır birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini söylüyor. Antalya’nın turistik bir kent olması özelliğiyle başta Alman, Rus ve Fransız olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden müşterilere sahip olan Samut Yatırım, Comfort Palace Gold, Binbir Gece Konakları, Samut Comfort Palace, Samut Residence, Samut Konutları gibi 40’a yakın projeyi hayata geçirerek Antalya’da önemli bir marka haline geldi. 
 
250 milyon TL yatırım hedefi
2014 yılı hedeflerinin daha çok proje üreterek 2013 yılındaki yatırımları aşmak olduğunu söyleyen Hüseyin Samut, Antalya’da belki de bir ilk olarak nitelendirilecek olan, denize sıfır çok özel projeyi hayata geçireceklerini belirtiyor. 2014 yılı Ocak ayı sonunda faaliyetlerine hız vereceklerini belirten Hüseyin Samut, “2014 yılı için hedefimiz 250 milyon TL’lik yatırım yapmak. Yapımı bitmek üzere olan 50 odalı butik otelimizde 200 kişiye iş imkanı yaratmış olacağız. Halihazırda süren inşaat projelerimizde duruma göre 800- bin 200 arası kişiye istihdam yaratarak ülke ve kent ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diyor. 
 
Rakamlarla Samut…
2013 yılında Antalya ili sınırlarında yaptığı toplam yatırım miktarı 200 milyon TL’ye ulaştı. Bu projeler içinde 50 milyon TL ile Oskar Homes Rezidans en yüksek yatırım değerine sahip. Bu yatırımı 35 milyon TL bedelli Seven Homes, 45 milyon TL ile Comfort Palace, 10 milyon TL ile Samut Gold Palas, 10 milyon TL ile Samut Altınkum ve Samut liman toplam ve 6 milyon TL ile Samut İş Merkezi  takip ediyor. 
 
Bankadan Samut’a ödül
İddialı projeleri ve ilginç konut fikirleriyle sektörde tanınan Hüseyin Samut, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri ile gerçekleştirdiği bir çalışma sayesinde bu bankanın üst düzey yetkilileri tarafından ödüle layık görüldü. Bu büyük banka ve Samut Yatırım A.Ş.’nin arasında yapılan anlaşmaya göre banka Samut’un ürettiği konutlarına garantörlük yaptı. Yapacağı inşaatın bedelini bankaya bloke ettiren işadamı buradan daire alanlara proje kredisi sağladı. İnşaatı bitirip, sahiplerine teslim eden Samut, bankaya bloke ettirdiği parasını geri aldı. İşadamının bu çalışması banka tarafından ödüllendirildi. 

Kaynak: www.milliyetemlak.com